Voetklachten

Voetklachten kunnen een aanzienlijke invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten en levenskwaliteit. Gelukkig biedt onze gespecialiseerde fysiotherapie voor voetklachten doeltreffende oplossingen om u te helpen bij uw herstel.

Veel voorkomende voetklachten

Of u nu last heeft van hielpijn, platvoeten, hallux valgus, achillespeesproblemen of andere voetgerelateerde aandoeningen, onze ervaren fysiotherapeuten zijn hier om u te ondersteunen. We begrijpen dat voetklachten diverse oorzaken kunnen hebben, variërend van overbelasting tot biomechanische afwijkingen, en we bieden op maat gemaakte behandelplannen om uw specifieke behoeften aan te pakken.

Hoe fysiotherapie helpt

1.     Onderzoek:
Onze fysiotherapeuten voeren grondige onderzoeken uit om de oorzaak van uw voetklachten te achterhalen en een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen. Ze kunnen hiervoor gebruik maken van een drukplaat om te kijken waar u in stand en tijdens het lopen de voet het meest belast.

2.     Manuele therapie:
Technieken zoals mobilisaties en manipulaties worden toegepast om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren en pijn te verminderen.

3.     Oefentherapie:
Specifieke oefeningen gericht op kracht, stabiliteit en flexibiliteit om de functie van de voet te verbeteren en herhaling van klachten te voorkomen.

4.     Advies en educatie:
Inzicht in de oorzaken van voetklachten en praktische adviezen voor zelfmanagement, schoenkeuze en preventie.

5.     Shockwave:
Shockwave kan helpen bij peesblessures aan de voet, zoals bv. hielspoor, achillespeesklachten, fasciitis plantaris, etc.

Of u nu een sporter bent met blessures of gewoon dagelijkse pijn ervaart, wij staan klaar om u te helpen herstellen van uw klachten.