Michel de Backere

Ik ben sinds 1 april 2022 praktijkeigenaar van Fysiotherapie de Backere. Op deze datum heb ik de praktijk overgenomen van Johan Haak en Astrid Lippens. In de praktijk werk ik samen met Béatrice Boonman, Alessandra Lenhard en Mitchell Bouwmeester. Samen vormen we een goed team, met ieder zijn specialisaties. Hierdoor kunnen we onderling patiënten verwijzen, zodat elke patiënt de beste zorg krijgt. 
In 2004 ben ik afgestudeerd en mijn Bachelor Fysiotherapie gehaald aan de Avans Hogeschool in Breda. Daarna heb ik de opleiding opleiding Oncologie en Fysiotherapie afgerond. Deze opleiding richt zich op het begeleiden/behandelen van kankerpatiënten. 

Omdat ik bij deze patiëntengroep regelmatig oedeemklachten zag, heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder gevolgd en afgerond.

Sinds 2009 werk ik met shockwave, als eerste fysiotherapeut in Zeeuws Vlaanderen, en heb ik dus veel ervaring met deze behandeltechniek. 

Daarnaast ben ik lid en mede oprichter van het artrosenetwerk Zeeuws Vlaanderen en op dit moment betrokken bij het oprichten van een netwerk chronische lage rugklachten. Beide netwerken richten zich op het optimaliseren van de zorg, doorverwijzing van de betreffende klachten. In beide netwerken zijn verschillende disciplines betrokken, zoals huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten, etc.

Als laatste ben ik bestuurslid bij FysioOmni. Dit is een coöperatie van, bijna alle, fysiotherapeuten in Zeeuws Vlaanderen.