Oncologie en fysiotherapie

Oncologie en Fysiotherapie

De impact van kanker en de bijbehorende behandelingen op het lichaam zijn vaak ingrijpend. Fysieke functies kunnen worden beïnvloed, wat resulteert in verminderde kracht, mobiliteit en algehele welzijn. Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het ondersteunen van patiënten tijdens hun oncologische reis.

Onze Aanpak

Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak. Door middel van een specifieke intake stellen we een op maat gemaakt behandelplan op dat gericht is op het verminderen van symptomen, het vergroten van de fysieke capaciteit en het verbeteren van de algehele levenskwaliteit.

Voordelen van Fysiotherapie in de Oncologie

  1. Kracht en Mobiliteit: Onze oefenprogramma’s zijn ontworpen om de spierkracht te vergroten en mobiliteit te verbeteren, waardoor patiënten beter in staat zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren.
  2. Pijnmanagement: Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijnklachten die vaak gepaard gaan met kanker en behandelingen zoals chirurgie, chemotherapie en bestraling.
  3. Vermoeidheidsmanagement: Oncologie-gerelateerde vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem. Onze fysiotherapeuten werken aan het opbouwen van energie en het verminderen van vermoeidheid door middel van aangepaste oefenprogramma’s.
  4. Emotionele Welzijn: Fysiotherapie kan ook bijdragen aan het verbeteren van het emotionele welzijn. Het helpt patiënten om beter om te gaan met stress en angst, waardoor ze zich sterker en veerkrachtiger voelen