Béatrice Boonman – Pladdet

Als Zeeuws-Vlaamse ben ik in 1998 afgestudeerd aan de Hogeschool Gent. Na een aantal jaren in België te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om in Nederland te gaan werken.

Sinds ruim 20 jaar werk in een praktijk in Clinge en sinds 3 jaar ook met veel plezier bij Fysiotherapie de Backere in Terneuzen en Zaamslag.
Al snel na mijn afstuderen werd mij duidelijk dat ik niet alleen interesse had voor het functioneren van het menselijk bewegingsapparaat, maar dat ook het menselijk brein enorm boeiend is en van grote invloed is op hoe wij als mijn bewegen. Met verschillende scholingen ben ik mij gaan verdiepen in de zogenaamde “psychosomatiek”. Dit is de relatie tussen lichaam en geest en de invloed hiervan op onze gezondheid. Op deze manier kan ik mijn patiënten beter begeleiden bij hun herstel.

Opleidingen die ik heb gevolgd zijn: Adem- en ontspanningstherapie van Dixhoorn, Mindfulness Based Cognitieve Therapie, ACT (Acceptance en Commitment Therapie) en verschillende scholingen gericht op de aanpak van chronische pijnklachten, hyperventilatie en overige (over)spanningsklachten. Bij mij gaan mensen aan de slag met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en bewustwordingsoefeningen om beter naar hun lichaam te leren luisteren en om anders met hun klachten om te leren gaan. Indien nodig is er ook de mogelijkheid om in het water te oefenen.

 Ik heb mijn vak gekozen omdat ik graag op een actieve en praktische manier met mensen wilde werken en nog steeds ben ik erg blij met deze keuze. Het is fantastisch mooi en dankbaar werk om mensen in een bepaalde moeilijke periode in hun leven te mogen begeleiden tot beterschap en herstel.