Michel de Backere

Oedeemtherapie
Oncologie
Shockwave
Artrose heup en knie

Béatrice Boonman – Pladdet

Psychosomatiek
Chronische pijnklachten
Hydrotherapie
Mindfulness, ACT, Ontspanningsoefeningen

Alessandra Lenhard

Manueel therapie
Kaakfysiotherapie
Schouderspecialist

Mitchell Bouwmeester

Stagiair Fysiotherapie

Michel de Backere

Ik ben sinds 1 april 2022 praktijkeigenaar van Fysiotherapie de Backere. Op deze datum heb ik de praktijk overgenomen van Johan Haak en Astrid Lippens. In de praktijk werk ik samen met Béatrice Boonman, Alessandra Lenhard en Mitchell Bouwmeester. Samen vormen we een goed team, met ieder zijn specialisaties. Hierdoor kunnen we onderling patiënten verwijzen, zodat elke patiënt de beste zorg krijgt. 
In 2004 ben ik afgestudeerd en mijn Bachelor Fysiotherapie gehaald aan de Avans Hogeschool in Breda. Daarna heb ik de opleiding opleiding Oncologie en Fysiotherapie afgerond. Deze opleiding richt zich op het begeleiden/behandelen van kankerpatiënten. 
Omdat ik bij deze patiëntengroep regelmatig oedeemklachten zag, heb ik de opleiding Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder gevolgd en afgerond.
Sinds 2009 werk ik met shockwave, als eerste fysiotherapeut in Zeeuws Vlaanderen, en heb ik dus veel ervaring met deze behandeltechniek. 
Daarnaast ben ik lid en mede oprichter van het artrosenetwerk Zeeuws Vlaanderen en op dit moment betrokken bij het oprichten van een netwerk chronische lage rugklachten. Beide netwerken richten zich op het optimaliseren van de zorg, doorverwijzing van de betreffende klachten. In beide netwerken zijn verschillende disciplines betrokken, zoals huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten, etc.
Als laatste ben ik bestuurslid bij FysioOmni. Dit is een coöperatie van, bijna alle, fysiotherapeuten in Zeeuws Vlaanderen. 

Béatrice Boonman - Pladdet

Als Zeeuws-Vlaamse ben ik in 1998 afgestudeerd aan de Hogeschool Gent. Na een aantal jaren in België te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om in Nederland te gaan werken.

Sinds ruim 20 jaar werk in een praktijk in Clinge en sinds 3 jaar ook met veel plezier bij Fysiotherapie de Backere in Terneuzen en Zaamslag.
Al snel na mijn afstuderen werd mij duidelijk dat ik niet alleen interesse had voor het functioneren van het menselijk bewegingsapparaat, maar dat ook het menselijk brein enorm boeiend is en van grote invloed is op hoe wij als mijn bewegen. Met verschillende scholingen ben ik mij gaan verdiepen in de zogenaamde “psychosomatiek”. Dit is de relatie tussen lichaam en geest en de invloed hiervan op onze gezondheid. Op deze manier kan ik mijn patiënten beter begeleiden bij hun herstel.

Opleidingen die ik heb gevolgd zijn: Adem- en ontspanningstherapie van Dixhoorn, Mindfulness Based Cognitieve Therapie, ACT (Acceptance en Commitment Therapie) en verschillende scholingen gericht op de aanpak van chronische pijnklachten, hyperventilatie en overige (over)spanningsklachten. Bij mij gaan mensen aan de slag met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en bewustwordingsoefeningen om beter naar hun lichaam te leren luisteren en om anders met hun klachten om te leren gaan. Indien nodig is er ook de mogelijkheid om in het water te oefenen.

 Ik heb mijn vak gekozen omdat ik graag op een actieve en praktische manier met mensen wilde werken en nog steeds ben ik erg blij met deze keuze. Het is fantastisch mooi en dankbaar werk om mensen in een bepaalde moeilijke periode in hun leven te mogen begeleiden tot beterschap en herstel.

Alessandra Lenhard

Al tijdens mijn opleiding Fysiotherapie wist ik dat klachten aan het bewegingsapparaat mij erg aanspraken. Daarom besloot ik om meteen na mijn Bachelor de opleiding Master of Science in Manuele therapie te volgen aan het SOMT te Amersfoort. Deze opleiding richt zich met name op wervelkolom gerelateerde klachten, hoofdpijn en duizeligheidsklachten. Door het afronden van deze master heb ik vaardigheden ontwikkeld die van meerwaarde zijn bij complexe klachten.

Na de opleiding manuele therapie heb ik mij gefocust op het behandelen van kaakklachten en disfuncties. Dit deed ik door het volgen van meerdere cursussen in binnen en buitenland. Kaakfysiotherapie is nog erg onbekend bij mensen. Toch krijgt 1 op de 10 volwassenen hier last van. Daarnaast kan het kaakgewricht veel invloed hebben op zowel nekfunctie, hoofdpijn en duizeligheid.

Naast bovenstaande ben ik ook zeer geïnteresseerd in schouderklachten. Daarom ben ik aangesloten bij het schoudernetwerk Zeeland. Het schoudernetwerk Zeeland is een netwerk van fysiotherapeuten met het gezamenlijke doel om de kwaliteit van het behandelen bij schouders hoog te houden. Daarom volgen wij jaarlijks meerdere cursussen, seminaars en congressen. Daarnaast houden wij regelmatig overleggen over complexe casussen.

Mitchell Bouwmeester (stagiair)

Ik ben vierdejaars student fysiotherapie. Bij afronden van deze laatste stage haal ik in 2022 mijn bachelor diploma fysiotherapie aan Avans Hogeschool in Breda. Voordat ik de opleiding fysiotherapie ben gestart, heb ik de opleiding MBO4 Sport & Bewegingscoördinator afgerond aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. Dit alles deed en doe ik in combinatie met het beoefenen van topsport, in de sport ijshockey. Het vak fysiotherapie is mijn passie geworden, omdat ik hierin mijn coachende rol uitstekend kan combineren met expertise over klachten en hulpvragen rondom het bewegingsapparaat.
Nadat ik de komende jaren eerst werkervaring op ga doen en mijzelf ga oriënteren op specialisatiemogelijkheden, is mijn visie om een masterstudie te gaan doen. Mijn interesses op dit moment liggen binnen sportfysiotherapie en manueel therapie.